Csináld magad

Összhangban vagyunk az elveinkkel, ezért folyamatosan szem előtt tartjuk az újrahasznosítást is. Nem annyira pénzügyi megfontolásból, bár mi sem vagyunk a saját pénztárcánk ellensége, hanem egyszerűen a fenntarthatóságon túl, sokszor nem találunk az üzletekben az igényeinknek megfelelő dolgokat. Van amikor egyszerűen nincs is, máskor pedig annyira irreális áron, amit épeszű ember nem szeretne megfizetni.

Konyha festése

Akkoriban még nem gondoltuk sem azt, hogy lesznek komolyabb projektjeink, sem azt, hogy amit csinálunk, azt bárhova is feltöltjük majd, de azért néhány képet sikerült találnom. Az első kép az „előtte” helyzetet mutatja meg, a másik kettő pedig az „utána”. Igazából ez csak egy festés volt. Alulra a falra sima habszivacs profilokat ragasztottunk és lefestettük, a felső rész capuccino színű lett és feltettünk egy fotótapétát, mert nekem oda mindig hiányzott egy ablak, de fizikailag nem tudjuk megoldani.

Ti csináltatok már hasonlót? Szívesen vesszük, ha megosztjátok a tapasztalataitokat!

Vélemény, hozzászólás?

Konyhaszekrény

A konyhaszekrényen elég sokat gondolkodtunk, hogy mi legyen vele. Egyrészt tulajdonképpen tetszik, másrészt meglehetősen masszív. Viszont a gyári fóliát elkezdte ledobálni magáról. Visszaragasztani nem lehetett, mert semmilyen ragasztót nem tűrt meg, ledobott mindent. Végül úgy döntöttünk, hogy nem cseréljük, hanem fóliázzuk. A képek az elkészülés sorrendjében haladnak, a kiinduló állapottól a teljesen kész konyháig. Kétféle fóliát használtunk, felülre fehér faerezetű mintás került, alulra egyszínű szürke. A fóliázás ugyan nem kis munka, de nem különösebben bonyolult, csak fóliára, simítóra, sniccerre és egy jó hajszárítóra volt szükség.

Mit gondoltok erről? Volt hasonló projektetek?

Vélemény, hozzászólás?

Terasz

A teraszról „előtte” képek nem állnak rendelkezésre, de itt nem is módosítottunk sokat. A teraszon a mentett és problémás kutyánk lakik, akit bizony nem lehet elköltöztetni onnan, igaz, nem is akarjuk, mert már nagyon öreg és nem szeretnénk újabb törésnek kitenni. Így a teraszt egyelőre betonfestékkel festettük le, valamint körbe barikádoztuk maradék raklapdarabokkal mindenki biztonsága érdekében.

A képek kora tavasszal készültek, nyáron teljesen benövi a teraszt a szőlő kellemes árnyékot nyújtva a kint tartózkodáshoz.

Ha van ötleted, kérlek oszd meg velünk!