Gondolkodtál már azon, hogy mi történik karácsony másnapján?

Hogy mit csinál a Mikulás és a rénszarvasok?

Ha kíváncsi vagy, olvasd tovább, hogy megtudd,

pontosan mi történik a karácsony utáni napon.

Nos, a Mikulás végül hazaért a nagy útról. Rudolf szárnyaló lába elázott és elfáradt.  A szánkót korom borította az előző éjszakától. A szíjak és a talpak elkoptak, az üléshuzat elszakadt.

“Jó itthon lenni, most jön az én igazi Karácsonyom” – gondolta Mikulás elégedetten.

Az összes manó elutazott, hogy kipihenjék a fáradalmaikat miután az ajándékokkal teli szán átrepült a világ felett. De legalább volt egy kis csend.

Szóval a Mikulás magára maradt egy hegynyi munkával.

Először a játékbolt felé nézett, de végül nem ment be, úgyis kiürült és különben is a takarítás a manók dolga lesz, ha visszajönnek szabadságról. 

Inkább fogott egy lámpást és egy sört és bement az istállóba, hogy ellássa a szarvasokat. Menetben friss vizet pumpált a kútból és vasvillával szénát vetett nekik.

Halkan duruzsolt, suttogva beszélt a csapatához, miközben dolgozott. Fésült és kefélt, addig csutakolta őket, amíg a szőrük olyan fényes lett, hogy megcsillant rajta a napfény. Elgondolkodott rajta, hogy másnap még kapnak egy-egy lavór forró vizes gyógynövényfőzetet a patájuk áztatásra. Nekik is jár a kényeztetés.

Aztán a kocsiszínbe ment, hogy rendbe hozza a szánt is. Egész nap csiszolt, mosott, polírozott, hogy visszahozza a piszkos szán régi fényét. Amit tudott megcsinált, de közben elgondolkodott, hogy a szakadt kárpitot is ki kellene cserélni, de most manó sincs és a helyi Praktiker is zárva van. Hiába, ez már az Új évre marad sóhajtott.

Mindazonáltal munkája végeztével elégedetten elvigyorodott és végigsétált a selyemből készült ösvényen a hűtőjéhez, amely DUGIG VOLT rakva…..sütivel és tejjel.