Csináld magad

Összhangban vagyunk az elveinkkel, ezért folyamatosan szem előtt tartjuk az újrahasznosítást is. Nem annyira pénzügyi megfontolásból, bár mi sem vagyunk a saját pénztárcánk ellensége, hanem egyszerűen a fenntarthatóságon túl, sokszor nem találunk az üzletekben az igényeinknek megfelelő dolgokat. Van amikor egyszerűen nincs is, máskor pedig annyira irreális áron, amit épeszű ember nem szeretne megfizetni. Mindenesetre nagyon sokszor jutok arra a megállapításra, hogy jobb, ha megcsináljuk magunknak, amire szükségünk van, legalább az is kiderül, hogy tényleg ezt szeretnénk-e és ha igen, akkor a későbbiekben beszerezhetjük magunknak a gyártói verziót is. Az elkészítés részleteit az újabb projekteknél majd megosztom, egyelőre inspirációnak szánom azt, amit régebben készítettünk.

Tálaló

Nem akartam a tea- és kávéfőzőket, a vizeskancsókat és a szódagépet a konyhapulton tárolni, mert elég kevés a helyünk, ezért azt találtam ki, hogy átalakítom a tükrös fésülködő asztalomat tálalóvá. Nem volt semmi baj az eredeti konstrukcióval, csak éppen nem fért el sehova abban a formájában. Ezért leszereltem a tükröt meg a polcot és lefóliáztam az asztal részét. Betettem a konyhába, így most mindennek van helye és kényelmesen tudjuk használni a berendezéseket is.

Ilyen volt fényképekkel nem tudok szolgálni, mert ez is egy korábbi projektem volt, de hogy milyen lett, azt meg tudom mutatni:

Raklap ágy

Az ágyunk az idei év jelentős projektje. Csináltunk már ilyet, Gombán a Fészek Vendégházunkban is raklap ágyak vannak. Viszont itthon többet és másképp kellett szabni. A végeredmény egy nagyon masszív és stabil ágy lett, ami gyakorlatilag bármit kibír. Azon lehet vitázni, hogy nem lett volna-e szebb egy boltban vásárolt ágykeret, de ahogy a képeken is látszik, ennek nincs jelentősége, hiszen semmi nem látszik belőle.

Viszont ami számunkra nagyon fontos, hogy a filozófiánk szerint ezt is a saját két kezünkkel fenntartható módon, hulladékmentesen készítettük. 

Vélemény, hozzászólás?

Járda

Miután ebbe a házba költöztünk, az első projektek között szerepelt a járda, ugyanis nagyon gyorsan rájöttem, hogy nem szeretném a sarat még a teraszra sem felhordani, nem még a lakásba. Éppen elkészült a kerítésünk burkolatának cseréje, a maradék anyagból pedig sikerült összepuzzlezni a járdát is.

Végül egészen jól sikerült és sikerült kivinni a kapuig. De akkoriban még tényleg nem gondoltuk, hogy fotózni kellene a műveinket, ezt nézzétek el nekünk.

Vélemény, hozzászólás?

Konyha festése

Akkoriban még nem gondoltuk sem azt, hogy lesznek komolyabb projektjeink, sem azt, hogy amit csinálunk, azt bárhova is feltöltjük majd, de azért néhány képet sikerült találnom. Az első kép az „előtte” helyzetet mutatja meg, a másik kettő pedig az „utána”. Igazából ez csak egy festés volt. Alulra a falra sima habszivacs profilokat ragasztottunk és lefestettük, a felső rész capuccino színű lett és feltettünk egy fotótapétát, mert nekem oda mindig hiányzott egy ablak, de fizikailag nem tudjuk megoldani.

Ti csináltatok már hasonlót? Szívesen vesszük, ha megosztjátok a tapasztalataitokat!

Vélemény, hozzászólás?

Konyhaszekrény

A konyhaszekrényen elég sokat gondolkodtunk, hogy mi legyen vele. Egyrészt tulajdonképpen tetszik, másrészt meglehetősen masszív. Viszont a gyári fóliát elkezdte ledobálni magáról. Visszaragasztani nem lehetett, mert semmilyen ragasztót nem tűrt meg, ledobott mindent. Végül úgy döntöttünk, hogy nem cseréljük, hanem fóliázzuk. A képek az elkészülés sorrendjében haladnak, a kiinduló állapottól a teljesen kész konyháig. Kétféle fóliát használtunk, felülre fehér faerezetű mintás került, alulra egyszínű szürke. A fóliázás ugyan nem kis munka, de nem különösebben bonyolult, csak fóliára, simítóra, sniccerre és egy jó hajszárítóra volt szükség.

Mit gondoltok erről? Volt hasonló projektetek?

Vélemény, hozzászólás?

Terasz

A teraszról „előtte” képek nem állnak rendelkezésre, de itt nem is módosítottunk sokat. A teraszon a mentett és problémás kutyánk lakik, akit bizony nem lehet elköltöztetni onnan, igaz, nem is akarjuk, mert már nagyon öreg és nem szeretnénk újabb törésnek kitenni. Így a teraszt egyelőre betonfestékkel festettük le, valamint körbe barikádoztuk maradék raklapdarabokkal mindenki biztonsága érdekében.

A képek kora tavasszal készültek, nyáron teljesen benövi a teraszt a szőlő kellemes árnyékot nyújtva a kint tartózkodáshoz.

Ha van ötleted, kérlek oszd meg velünk!