Ha rendelni szeretnéd az ételt a következő éttermek vállalnak kiszállítást:

Gastro Piac

Vejkó Étterem A házhoz szállítást 900,- Ft ért vállalják

 Főzelékbár Csak délután lehet kérni házhoz szállítást, 5.500,- Ft feletti rendelést szállítanak ki.

Helyi boltok

Napsugár ABC

2217, Gomba, Rákóczi Ferenc utca 10.

Nyitva: Hétfőtől Péntekig 6 – 18 óráig, Vasárnap: 7 – 12 óráig

Nemzeti Dohánybolt

2217, Gomba, Rákóczi Ferenc utca 10.

Nyitva: Hétfőtől Péntekig 6 – 20 óráig, Vasárnap 6 – 13 óráig

Gombai víztározó

Útvonalleírás: a 4-es számú főúton Monorig, onnan útjelző jelzi a város közepén, hogy merre kell elfordulni Gomba felé vagy az M4 autóúton a Gombai lejáratnál kell lejönni és a bekötőút bevisz a faluba. A víztározó Gomba keleti határában található. Helyi érdeklődéssel könnyen megtalálható.

A Monor és Vidéke HE kezelésében áll a Gombai víztározó.

Fogható halak:ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, busa, törpeharcsa, afrikai harcsa, naphal

Szép rendezett körülmények között lehet horgászni. Rendszeresen többszöri, de kisebb telepítések vannak. A fogási esélyek nagyon változóak.

Felnőtt horgász kettő, az ifjú és a gyermek horgász egy bottal horgászhat. Éjszakai horgászat május utolsó hétvégéjétől szeptember utolsó hétvégéjéig engedélyezett.

Napijegy árak

Felnőtt nappali : 8000 Ft

Éjszakai napijegy : 8000 Ft

telepítést követően 1 hónapig 11000 Ft

Ifjúsági jegy (14-18 év): 400 Ft

Gyermekjegy: 2000 Ft

Fogyatékkal élők jegye: 2000 Ft

A horgászat időtartama a hét bármely napjára 06:00 – 19:00 óráig, éjszaka: 18.00 órától a következő nap 06.00 óráig.
Napijegy beszerezhető: Gomba, Ponty utca 1-3 és Ponty utca 5.

Megköszönjük, ha véleményedet az elérhető szolgáltatásokról megírnád nekünk. Ez számunkra, a szolgáltatók számára, illetve a vendégeink számára is fontos információ lehet!

Vélemény, hozzászólás?

Jártál már Tündérországban?

Gombának hívják a falut, ahol dombok között kastélyok, kúriák őrzik az időt, a barátságos lakók pedig az ismeretlennek is előre köszönnek és ha úgy adódik, szívesen beszélgetnek is, ettől szinte azonnal otthon érzi magát az ember.

Gombán járni felér egy terápiával, szinte érzed, ahogy töltődnek az akkumulátorok, miközben körbenézel, és magadba szívod a növények látványát és illatát. A kisgyerekeseknek pedig még egy jó hír: hatalmas játszótere is van a falunak, tele izgalmas játékokkal.

Ha szeretnénk mindenképpen felcímkézni a Gombára tervezett kellemes kirándulásunkat nevezzük úgy: a hangulatok és gondolatok sétája. Ugyanis valóban nem igényel megerőltető gyaloglást, a hegymenetek is inkább szelíd domboldalak és árnyas lankák, csak sétálnunk kell. Eközben pedig annyi szépet látunk, hogy magunk is elcsodálkozunk, s jönnek elő a kérdések és talán a válaszok is. Akinek van szeme hozzá, egy idő után rácsodálkozik: valóban létezik ennyiféle zöld szín, mint amennyi az erdőkkel, kertekkel borított domboldalakról ránk néz?

A faluba beérve a malomi elágazásnál, – ahol malmot már nem találunk, csak egy élelmiszerboltot és egy építőanyag-telepet, – kezdődik a szurdik. Vagyis az a két löszfal közé zárt lejtő, amelyen gyönyörűség le- és felsétálni az év bármelyik szakában, ahol tavasztól őszig nyitott tetejű, zöld alagútban ballagunk, fejünk felett bárányfelhőkkel.

A szurdik aljánál bal felől elébünk tárul a 18. század végén épült, most épp romos és nem látogatható Patay-kastély. Ha lesétálunk a kapujáig vezető lejárón, több fokkal hűvösebb tájra érünk egy vén gesztenyefasor lombjai alá. Amíg itt hűsölünk, elolvashatjuk, ki mindenki vendégeskedett e kastélyban, amikor az még fénykorát élte: sok nagy tekintélyű vendég közt Nyáry Pál, Pest vármegye alispánja és kedvese, Schodelné Klein Rozália, az első magyar operacsillag.

A kastélyok és kúriák előtt – amint azt tapasztalni fogjuk – mindenhová tájékoztató táblákat helyeztek ki, amelyek válaszokat adnak a minket leginkább érdeklő kérdésekre, és korabeli képeken azt is megmutatják, milyenek voltak az épületek és bennük az élet akkoriban, amikor Gomba még a középnemesség kedvelt lakóhelyének számított.

A Fáy-kúriában (ahol megfordult Bajza József, Czuczor Gergely, Kazinczy Ferenc, Kölcsey Ferenc, Szemere Pál, Vörösmarty Mihály is) most a polgármesteri hivatal működik. A Máriássy-kastély, ahol egy éjszakán át őrizték a koronát, Debrecen felé menekítvén. A Puky-Perczel-kúria – amelynek kertjében egy kőasztalnál Katona József írta a Bánk bán fejezeteit – felújított családi ház lett. Belülről ugyan egyiket sem lehet megnézni, azonban az utcák, a terek, a parkok hangulata enélkül is kézen fogva vezet minket vissza az időben.

Cukrászda, söröző, fagyizó, péküzlet, pizzéria, a Kenyeres-kert (egy hatalmas, zöld pihenőhely, egyszersmind a közös rendezvények tere), mellette a játszótér, a közelben egy tanösvény startpontja – ez mind rendelkezésére áll az itt pihenőknek, akik aztán folytathatják útjukat vagy a tanösvényen, vagy a Kossuth téri két templomtól jobbra, a paradicsomi szépségű horgásztó felé. A horgásztó körül található üdülőterület külön egységet alkot, romantikus utakon lehet odajutni.

A vendégház alkalmas arra, hogy eltöltsetek itt pár romantikus napot a kedvesetekkel vagy arra is, hogy aki szeret horgászni, több napot is a tó közelében lehessen, de alkotásra is jó helyszín lehet. A tó körülbelül 100 méterre van az épülettől.

A vállalkozó kedvűek elgyalogolhatnak a két kilométerre lévő Tetepusztára is, ahol megint csak lenyűgöző, vadregényes tájjal – benne vadnarancsokkal – találkozhatnak, és egy apró, öreg temetővel, tanyai cselédemberek és utódaik temetkezési helyével.

Kissé feljebb pedig ott van Felsőfarkasd, amelynek nevezetessége, hogy az egyutcás településrészt egy virágzó tehénfarmon keresztül lehet megközelíteni. A horgásztó oldalában csárda van, ahova előre be kell jelentkezni, hogy fogadjanak, de aki pusztán csak arra sétálgat, annak is feltöltődést nyújt a környék a szépségével.

Aki eközben helyben maradt Gomba központjának valamelyik bájos szögletén, betérhet a közösségi házba, ahol minden hétvégére jut valami kellemes program. Hol kézművesvásár, hol fotókiállítás, hol valamilyen koncert vagy előadás. De szabadtéri programok is vannak szép számmal. Mi ehhez azt tennénk hozzá: nagyon közel van Pesthez is, emiatt is megéri megismerni.

források:

www.turistamagazin.hu

wikipédia

gombai horgász – Keresési találatok | Facebook